TildiMildi

Måndagspepp

 

First out, en spellista som enligt mig är precis vad man behöver en sådan här vanlig tråk-måndag. Lyssna!

 

 

 

Ny Polly-smak på väg! Godis är ju livet, så detta platsar definitivt här.

 

 

 

Ankor som låter som en armé - kan det bli bättre? (Svar: Nej.) Länk här.

 

 

 

Denna bok som blir utgiven när som helst! Roadtrip + utgiven på Gilla Böcker = bra bok.

Sensommar

En bildserie jag tog i lördags, när jag var i Stockholm, eller rättare sagt Jakan/Viksjö/Järfälla/De trakterna. Tema "Sensommar", ni vet den där tiden som är så fin men känns så vemodig. När allt precis håller på att ta slut, de allra sista dagarna. Tog typ 25 bilder, så det blir några collage så att inte flödet spammas.

 

 

 

 

 

Honey, loving you ain't easy

Okej, okej. Jag vet att jag inte har skrivit på en vecka och att man om man har en blogg helst ska skriva några inlägg per dag. Men det har helt enkelt inte blivit av, gosh, det här är min andra vecka i gymnasiet och när jag kommit hem efter skolan har jag varit helt slutkörd. Nu har jag i alla fall äntligen fått min älskade, älskade dator (anledning nummer ett till varför man ska gå i skola i Arboga). Har saknat det så mycket, varje dag har varit en plåga sen jag lämnade tillbaka den gamla Mac-en i våras. Notera: jag överdriver ofta. Hur som helst var det i alla fall skönt att "återförenas" med sin dator. Denna är dock väldigt uppdaterad mot vad min gamla var, är inte riktigt säker på vad jag tycker om det. Men en sak är bra och det är att kameran på den här datorn är mycket bättre än på min gamla. Helt kär! Lovar att uppdatera oftare nu, med start på måndag. Vet inte riktigt vad jag ska säga om veckan som gått, mer än att vår klass är helt sjuk och helt underbar. Och som vår naturkunskapslärare säger: vi är redan som en familj.

 

Flipped

En snabb recension av den senaste filmen jag såg: "Flipped".

 

När Juni först flyttade in i huset bredvid Bryce tyckte han att hon mest var efterhängsen och konstig. Hon däremot blev kär från första stund och tror att han känner samma sak. Men det gör han inte. Eller? När Bryce flera år senare på allvar börjar fundera över sina känslor för Juni, har mycket förändrats. Kanske för mycket. Det får ni se om ni tittar på filmen! Vilket jag tycker att ni ska, eftersom den är hur söt som helst. Trailern här!

 

 

All my life you stood by me

När alla lärarna i grundskolan sa: "Vänta bara tills ni börjar gymnasiet, då blir det allvar ska ni se". Nu är jag där. Och tillåt mig att småle. Nej, förresten. Tillåt mig att skratta högt och okontrollerat. Skolan har aldrig varit mer chill än nu. Seriöst! Och, okej jag vet att det bara är tredje dagen men jag ska ändå ha det här schemat hela terminen (om inte hela året, kommer inte riktigt ihåg hur det var). Jag ska ha sovmorgon till tio och sluta vid halv tre HELA terminen!? Och det är inte ens som att vi har lektioner hela tiden heller, lunchen är lång och vi har många raster. Vem det än var som sa att gymnasiet skulle vara jobbigt, ja... den personen hade inte mitt schema. Antar att vi kommer få massa svåra uppgifter, men de kan ju inte vara omöjliga. Hur som helst! I morse tog jag en serie bilder på tågstationen, med Amanda som modell. De hade temat "Väntan". Jag tänkte mig något i stil med någon som väntar på någon eller något som aldrig kommer. Sen gick vi till skolan och bara gled runt i korridorerna. Njöt av att inte behöva vara på lektion. Åt lite filfrukost i matsalen. Var skönt eftersom vi var helt ensamma där. Sjukt att det kan bli så lugnt på en skola. Hade i alla fall en väldigt trevlig dag med min klass, och med Sami (på rasterna, och lunchen - som by the way var minst sagt rolig). Här är förresten bilderna jag tog!

 

 

 

 

 

 

Today is another day to find you

Det här med gymnasiet är så härligt! Började först klockan nio och slutade halv tre. Och imorgon blir det ännu bättre... När man har lite extra tid såhär på morgonen kan man, om man är som jag, passa på att lyssna på pepplåtar. Själv tycker jag mest om "Take On Me" med a-ha. Finns få låtar som gör mig så glad! Sen mötte jag upp Amanda vid stationen och vi gick tillsammans till skolan. Var ju lite nervöst eftersom att alla tvåor och treor började idag. (Varför ska de ha en dag längre sommarlov än vi andra?) Hur som helst träffade vi några från klassen i biblioteket, (så nice att ha bibliotek på skolan förresten, är så mysigt, och något som alla skolor seriöst borde ha) och jag hittade en bok jag ville låna. Svårt, skulle det visa sig. För bibliotekarien var inte där, och när jag skulle scanna boken på egen hand visade det sig att jag var tvungen att skriva in min pin-kod. Hur ska man lista ut vad man har för pin-kod? Svaret är: det kan man inte. Man har tydligen inte en pin-kod. Man får en. Fram tills att jag slutligen hittade bibliotekarien, på lunchrasten, gömde jag boken bakom en skylt så att ingen annan skulle ta den. Veronicas förslag, inte mitt. Smart må jag säga! Nu, efter mycket om och men, har jag i alla fall lånat boken och guess what? Jag har fått en pin-kod...

 

Efter idrotten (som bestod till största del av ett evighetslångt upprop) slutade vi för dagen. Whey!

 

Amanda on point, som alltid.

 

Och så jag själv, med lagom konstig min.

First day of school

Så, mitt första inlägg på den här bloggen ska alltså handla om min första dag på gymnasiet. Jag går alltså Samhällsprogrammet på Vasagymnasiet, och det visade sig att vi blev en väldigt liten klass - bara 10 personer! Åtta tjejer och två killar. Men, tycker personligen att det är ganska bra att vi är så få, för då lär alla känna varandra bättre och så. Hittills har vi varit ganska flummiga, skrattat mycket och inte tagit särskilt mycket på allvar. Vilket var helt okej eftersom lektionerna börjar först imorgon. Orkar. Inte. Med. Skola. Igen. Men om man ska se saker och ting positivt så tror jag att det ändå kommer bli rätt kul, har ju massa kompisar på skolan, både i klassen och från andra linjer. Så jag lär ju överleva de här åren. På något sätt...

 

Upp