TildiMildi

December: Röda tröjor, julafton och ord på arabiska

Månadens roligaste

 

När Amanda blev skrämd av kuratorn i väntrummet utanför skolsyster, och slängde upp armarna i luften som om hon blev ertappad med att göra något olagligt.

 

Månadens resa

 

Stockholm på julafton. Eller ja, Järfälla egentligen.

 

Månadens stolt

 

 

Att jag lyckades med att köpa perfekta julklappar till min familj.

 

Månadens ångest

 

 

Det är nyårsfestival nu, och jag vill så himla gärna vara där, men är det inte, okej tack för mig, nu går jag och gråter. (Fast nej, jag har faktiskt haft roligt ändå.)

 

Månadens skratt

 

Volleybollturneringen i största allmänhet. Roligast var att titta på lärarna. Vi bara oooh slaaay. Eftersom att jag är en elak människa tyckte jag att det var mycket kul när folk ramlade på varandra också. (Hade inte skrattat om de hade gjort sig illa på riktigt dock.)

 

Månadens plagg

 

 

Min julaftonsklänning.

 

Månadens doft

 

Varm choklad. Köpte ett BabyLips med den lukten. Är beroende av det vid det här laget.

 

Månadens ord

 

Mar’haban. Betyder hej på arabiska. (Vi går runt och tror att vi har lärt oss hela språket, men det har vi inte.)

 

Månadens dagdrömmeri

 

Någon chefredaktör på en stor tidning får ett infall och anställer mig som krönikör. One day maybe.

 

Månadens bästa

 

Alla barn som skötte sig exemplariskt på vår dansshow.

 

Månadens insikt

 

Till nästa år måste jag växa upp lite. Med betoning på lite. Vill inte bli tråkig.

 

Månadens tår

 

Lillbrorsans luciatåg. Så otroligt fint.

 

Månadens längt

 

Tyskland med klassen i vår. Det är visserligen ett tag kvar, men det är aldrig för tidigt att börja tagga.

 

Månadens köp

 

 

En tröja som jag ska ha till min svarta skinnkjol. Köptes på Bik Bok’s mellandagsrea.

 

Månadens mat

 

Julbord, obviously.

 

Månadens projekt

 

Gjorde en filmtrailer med min bror och två av hans kompisar. En spionfilm dun dun duuuun! Den blev himla rolig.

 

Månadens film

 

While You Were Sleeping. En av de bästa julfilmerna någonsin.

 

Månadens TV

 

Jul-Kalle Anka, obviously.

 

Månadens blogg

 

ryggsack.for.me.

 

Månadens hur-gick-det-till

 

Fattar inte hur året kunde ta slut så fort! Jag hann ju ingenting?

 

Månadens frustration

 

Jag har läst ut en bra bok och är frustrerad över att… ja, att den tog slut.

 

Månadens bild

 

 

För detta är vad jag älskar.

Instead they counted every heartbeat

Igår åkte jag till Gustavsvik. Because kul. Det var så lång kö till kassan att jag trodde att vi inte skulle få komma in. Men det gjorde vi. Just detta badhus är känt, i alla fall i min familj, för att generera skador. Själv hann jag slå i knät i en stentrappa redan innan vi hade klivit i bassängen. För jag är så duktig. I övrigt blev det ett mycket lyckat besök, även fast jag måste ha gjort illa ryggen på något sätt, då jag har väldigt ont i den idag. Hann faktiskt med att testa det mesta (rim, haha see what I did there). Allt från vågmaskin och forsen till alla vattenrutchkanor. Tycker för övrigt att River Run som var den med absolut längst kö, inte var riktigt värd att stå och vänta i en kvart på. Särskilt inte eftersom animationerna inte funkade som de skulle… Personliga favoriterna var nog Treasure Hunter bc lång och härlig och Jungle Escape bc snabb. Titta, det var journalisten i mig som gjorde det här blogginlägget till en recension istället. För övrigt rekommenderar jag att inte åka Vortex om människor man inte vill göra bort sig inför är i närheten. Den är visserligen rolig, men omöjlig att åka på ett snyggt sätt. (Eller ni kanske är duktigare än jag på sånt, men det här var min åsikt om ämnet så.) Tog inga bilder som ni nog förstår, så ni får istället en fin We Heart It-bild här.

 

Don't listen to a word I say

I tisdags tog jag, Amanda och Bella tåget till Västerås för att ha barndans på en flyktingförläggning. Det var mycket uppskattat av både oss och barnen, så det gör jag gärna om. Jag var minst sagt ringrostig eftersom att jag inte hade dansat ordentligt på nästan en månad, inte sen julshowen. Vi var där i flera timmar innan vi åkte hem. Fast först tog vi ett litet stopp på Erikslund där jag köpte en tröja på rean. Samt aloe vera-dryck med kokossmak. Fick förresten en chock på busshållplatsen, för någon körde förbi och jag kände kanske igen personen och bilen och om det är så, så dör jag. Okej, nu vet ni det. Mycket fin bild på Amanda och Bella:

 

Livet är enkelt med stängda ögon

Nu är det jul igen! Enligt mig är det faktiskt fortfarande jul. Enligt mig är det jul hela tiden från första advent fram till tjugodag-Knut. Det kanske är meningen att man ska skriva om sin julafton här på bloggen, men jag har varit lite upptagen den senaste veckan så det har inte blivit tid för det än. Förrän nu då. Så: julaftonsmorgonen började helt amazing med att jag vaknade klockan fyra på morgonen. Klockan sju satte jag mig och läste prick alla barnböcker om julen som jag kunde hitta i vår bokhylla. Det blev väl i alla fall en åtta-nio stycken. När jag var klar med det hade resten av familjen hunnit vakna. Vi åt massa julfrukost och delade ut julklapparna. Fick så många drömmiga saker, kan knappt fatta det än! Man är ju van vid att man får några grejer man önskat sig, lite saker man behöver och så några man inte ens visste att man behövde/ville ha. Men nu tror jag att jag fick nästan precis allt jag önskade mig, plus lite till!? Man känner sig bortskämd, det finns ju dem som aldrig får julklappar över huvudtaget. Och så får jag typ hundra (ÖVERDRIFT OKEJ). I alla fall samlade vi ihop en hel del paket på skolan åt några av dem som inte får några annars. Så något har vi i alla fall gjort. Nog om julklappar nu. Efter lunchtid åkte vi till Stockholm för att träffa släkten. Vi kom lagom för att se Kalle Anka, med betoning på se, för jag kan garantera att ingen hörde något eftersom att alla pratade nonstop. Därefter blev det långdans genom huset och så åt vi sanslösa mängder mat när det var dags för julbord. Efter massa prat och ätande kom tomten. (Vars mask satt så snett att han inte kunde läsa etiketterna på paketen - ögonbrynen satt för ögonhålorna - och snubblade i hallen. Förlåt tomten för att jag och resten av kusinskaran och resten av släkten skrattade.) Det delades ut paket och sen blev det massa mer prat och ätande. Och så delades det ut massa paket igen. Och så blev det mer prat och ätande. Sen somnade jag för att 1. Jag var så sanslöst trött och 2. Jag skulle gå upp klockan 06.20 för att hinna till julottan. Vilken var väldigt fin och inkluderade en otroooligt duktig solist. Stannade i Stockholm till annandagen och på söndagen träffade jag fler kusiner. Vi grillade tillsammans. På eftermiddagen kom minsta kusinen som ännu inte har ett spikat namn eftersom han bara är ett par veckor gammal (och olagligt söt). Eftersom att jag var väldigt dålig på att ta bilder under julhelgen får ni se mina julklappar istället.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndagspepp

Jag: *skriver inget på en vecka* *skriver en Måndagspepp*. Ja! Det är sant! I'm back! Med en radda peppiga länkar åt er, kära läsare.

 

I

Emergency Compliment Generator. Om de inte känns smickrande kommer du i alla fall skratta åt dessa "komplimanger".

 

MELLANDAGSREA, JAG BEHÖVER INTE SÄGA NÅGOT MER!

 

Relationship goals.

 

18 platser att resa till år 2016 (drömma kan man alltid).

 

PUH FÖR ATT PUH ÄR BÄST!

 

Nu ringde min familj och bad mig att komma hem för att fika och titta på film, så då får jag väl göra det då.

We were shot gun lovers, I was shot gun running away

Jag lever! Men vill varna lite för att det blir väldigt glest mellan uppdateringarna här på bloggen under jullovet. Kommer inte kunna blogga hemifrån, och måste gå ut och sätta mig någonstans som nu (biblioteket atm) för att skriva ett ynka inlägg. Jaja! Som sagt så har jag jullov. PRAISE! Ska sammanfatta avslutningen i fredags lite snabbt, samt vad jag har gjort sen dess. Mhm, alla samhällsvetare och ekonomer på skolan skulle som årets julpyssel slå in paket. Alla tog med sig 1-3 presenter som skulle ges bort till barn runt om i stan. Till dem som kanske inte får så mycket julklappar annars, till exempel barn som är utplacerade i fosterfamiljer. (Var något jag hörde, det var i alla fall till behövande människor.) En rätt fin gest, och vi fick ihop ganska många paket. Dessutom var det mysigt att göra något trevligt tillsammans med sina kompisar, och så fick vi fika! Jag, Amanda och Sami tog också en sväng förbi Ulf (bästa) i N-hallen och hämtade glögg/annat fika. Innan matsalen öppnade spelade jag, A, S och Razmus lite Hej Knekt, bc tradition vid avslutningar. Skoldagen avslutades med risgrynsgröt och skinkmackor, vilket tog närmare en timme att äta upp, kanske för att vi lekte Vem I Rummet under tiden. Sen gick jag en stund på stan med A och R. På kvällen var det Nobels Fredspriskonsert som jag tittade en stund på, bc 1. Kygo och 2. a-ha. Lördagen satt jag och skrev mestadels, läste lite och inhandlade julklapp och godis tillsammans med lillbrorsan. Igår var jag på adventsgudstjänst i kyrkan, och på kvällen tittade jag och mammi på Love, Rosie. Bästa Lily Collins, bästa Sam Claflin! Idag har jag mest julstädat, men även hunnit en sväng till Ica och ostbutiken (= höjdpunkten på dagen, eftersom vi fick provsmaka flera sorter och jag älskar delikatessost). Min kamera är helt urladdad så det får bli en fin We Heart It-bild på drömmiga ringar istället.

 

She got me hooked on the ride of my life

Gästbloggning av mig Razmus #2! ;D

Nu så börjar det ju närma sig juletider och vad är då inte bättre än att ge ut några små goda jultips? Nä, exakt det finns inget bättre än det. Så det här blogginlägget kommer jag att ge ut några tips på saker man kan göra och saker som man kan tillbringa julen med! 

 

1. Umgås med någon/några som du älskar och tycker om, någon/några som du inte skulle kunna klara dig utan! För det finns ju inget bättre än att umgås med människor som man tycker om under sådana här speciella högtider! <3 

2. Att ha julmys med någon som man tycker om! Att ha en mysig stund under själva julafton kan nog vara en av de viktigaste sakerna man kan göra. Vad menas då med julmys? Det kan vara en kram, puss, gos i soffan! 

3. Äta gott! På julen så behöver det inte innebära att man måste äta det man brukar äta under julafton som köttbullar osvosv. På jul så kan man faktiskt välja att äta det man egentligen tycker om att äta, det är både bra för dig och dem som du umgås med under jul! 

4. Gosiga & mysiga kläder! Att bli ''tvingad'' att ha kläder på sig som man egentligen inte tycker om så som skjorta, klänningar osv! Julen blir 100ggr bättre ifall man har mysiga kläder på sig så som en mysig tröja, en mysig topp eller något som man skulle välja att ha på sig en regnig och grå söndag! 

 

Nu så tycker jag att ni ska läsa och tänka över dessa 4 tips som jag nu har givit Er. Julen behöver inte alltid betyda att man måste ''lyxa'' till det eller klä sig finare! Julen handlar om att umgås med människor som man tycker om och människor som man inte skulle kunna klara sig utan! 

 

Nu så hoppas jag att ni ALLA kommer att få en riktigt riktigt riktigt bra jul & ett gott nytt år! jag själv kommer att vara med om den bästa julen någonsin! 

 

So let's get drunk on our tears

För att jag inte vet vad jag ska blogga om och för att jag älskar listor... Från mig till er alla: 5-LISTAN! Snodd från diverse bloggar.

 

Fem saker jag brukar säga

 

- Bara (jag bara, han bara, vi bara osv)

- Det är jul nu (året runt)

- Shit (passar i alla sammanhang)

- Amagawd! (för att jag är lite hyper)

- SAMIII (när jag ska få henne att gå med på något, eller annars också)

 

Fem saker jag brukar tänka

 

- Varför händer det här mig?

- Shit, han är så snygg!

- JAG DÖÖÖÖR!!!

- Life sucks.

- Älskar allt och alla idag!

 

Fem saker jag brukar drömma om på nätterna

 

- Att jag tappar tänder på grund av tandställningen

- Mina crushar

- Att jag ska göra något jätteroligt men aldrig kommer iväg/inte hinner

- Jag och mina kompisar ska rädda världen från en apokalyps alternativt jordens undergång

- Något läskigt jagar mig och jag springer, men det går i slow motion

 

Fem saker väldigt få personer vet om mig

 

- Att jag har fobi för sniglar (eller okej, de som känner mig vet det)

- Bland de saker jag tycker är absolut mest pinsamma är att springa mot höjdhoppsställningen i full fart för att hoppa men tvärstanna precis innan för att man tror att man inte kommer klara det. Nej... I CANNOT STAND IT, det är för pinsamt, okej jag avgår

- Jag har aldrig varit kär i någon i längre än ett år (i sträck), det är väl ungefär så lång tid det tar för mig att inse att jag måste komma över personen

- Jag tycker det är askul att skriva slightly dirty scener i noveller/böcker men gör det inte så ofta eftersom att de blir så dåliga

- Det är på riktigt omöjligt för mig att tycka att människor är fula, det finns någon spärr i mig som gör att jag inte kan tänka så om någon (möjligen de som är riktiga assholes)

 

Fem saker jag älskar att göra

 

- Åka berg-och-dal-banor

- Dansa

- Kramas

- Vara på festival

- Dricka frappucinos

 

Fem saker jag vill ska hända innan året tar slut

 

- Jag får massa cd-skivor jag önskat mig i julklapp

- Något roligt och oväntat händer sista dagen i skolan (imorgon)

- Mina kusiner kramar mig

- Ett datum för Wild Kids början släpps

- Jag träffar en helt fantastisk människa jag vill spendera resten av mitt liv med

 

Fem saker jag beställer utomlands

 

- Iste

- Calamari

- Persikohalvor med grädde

- Glass (vilken sort som helst)

- Pizza (för ja, det smakar annorlunda i alla länder)

 

Fem saker jag saknar i min garderob

 

- Svarta tights som jag kan ha på dansshower samt under tunikor

- Snygga tunikor

- Snöflingemönstrade knästrumpor

- Matchande underkläder (så störande)

- Morgonrock

 

Fem saker som doftar underbart

 

- Kokos

- Killparfym (men bara om man har en crush på killen, seriously det är så)

- Vårregn

- Apelsinskal

- Head and Shoulders citronschampo

 

Fem saker jag vill bli bättre på

 

- Vara normal i sociala sammanhang

- Att använda Spotify

- Göra danskoreografier

- Spara pengar

- Skriva slightly dirty scener ;)

 

Fem saker jag skrattar åt

 

- När mina kompisar ramlar och det ser ut som att de gör det med flit

- När folk dansar roligt/fult

- I Just Want To Be Cool

- Ellen

- Min egen humor när jag är trött