TildiMildi

Hål i huvudet

Läste precis ut en så himla fin bok! ”Hål i huvudet” av Jenny Jägerfeld (annat av henne som måste läsas: ”Här ligger jag och blöder”, ”Jag är ju så jävla easy going” och novellen ”Paris Surprise”). Boken handlar om Minou som nyss har blivit dumpad av sin pojkvän Isak. Han har spelat in förklaringen på ett kasettband, vilket självklart är väldigt lågt gjort. Hur som helst dröjer det inte många dagar innan Minou bokar ett flyg till San Sebastián i Spanien. Hon ska åka dit och stanna där tills hon har kommit över Isak, och hittat sig själv. Lättare sagt än gjort alltså.

 

 

Boken är full av fina formuleringar och stycken, som till exempel denna:

 

 

 

Och eftersom att den innehåller både en och två scener som utspelar sig på flygplatser/flygplan blev jag såld direkt. Jag vet inte vad det är, men jag har alltid älskat flygplatser. De gör mig lycklig på något sätt. Jag tycker nästan mer om flygplatserna än själva utlandssemestern. Fast å andra sidan skulle jag nog inte tycka så mycket om flygplatser om jag inte hade vetat att jag ska få flyga till ett annat land därifrån. Hur som helst. ”Hål i huvudet” har allt som jag vill ha av en bra bok. Spontanresor, bra språk, massa kärlek och längtan.

 

 

 

 

En underbar storebror (jag vill också ha en!!!):

 

 

 

Bästa vänner:

 

 

 

Och så självklart en hel del sorg, ångest och saknad. För även om man ”gått vidare” och inte vill ha honom tillbaka så påverkar han allt man gör och tänker för en lång tid framåt. Som det blir när man har älskat någon väldigt länge. Åh, den är så bra!

The moon and more

Trött människa som skriver. Eller människa och människa förresten - zombierobotar har vi kommit fram till att vi är på dansen (om man ser vår koreografi förstår man varför). I alla fall, jag är trött på grund av för lite sömn på grund av (bland annat) att jag var ute natten mellan söndag och måndag. Vid halv fem till halv sex (och misslyckades med att somna om efteråt) för att se blodmånen. Ooooch mission succeeded! Det var väldigt fint och också värt även om det inte blev så mycket sömn. Och även fast det inte blev särskilt bra bilder. Månen ser liksom mest ut som en röd fläck. Men den är röd i alla fall! Fick lite Engelsforsfeeling och hoppades nästan att någon skulle komma och säga DU ÄR DEN UTVALDA fast ändå inte. Att bära hela världens öde på sina axlar verkar liksom lite tungt.

 

 

 

Måndagspepp

 

Lypsyl lanserar Yummy Lips, ett lypsyl utan djurfetter. Finns i tre olika "smaker" (har dock aldrig varit med om att lypsyl smakat något tidigare, men jaja), har i princip bestämt mig för att köpa den med havssalt och karamell because mmm... Är ju bokstavligen beroende av cerat, så det var rena drömmen när jag hittade de här på Ica för bara 20:- styck. Måste ha!

 

 

 

One Direction... säga vad man vill om dem, men deras senaste parfym (You and I) luktar hur gott som helst. Och därför är jag rätt taggad på Between Us som finns ute nu! Är ju kär i parfymer i största allmänhet, så ska gå till parfymaffären så snart den kommer dit för att pröva den.

 

 

 

Lana Del Rey's nya album, Honeymoon. Älskart! Lyssna, så värt, lite lagom explicit sådär.

 

Denna sida! Gör tillvaron långt mycket roligare att dokumentera: Make A Gif.

 

OCH SÅ KOMMER STUDIEBIDRAGET PÅ ONSDAG WOOHOO!

Om kurragömma i mörkret, Alan Fudge och tro utan tvekan

Det här inlägget är inte djupt från början, det kommer sen (typ). Tänker prata lite om min senaste fredag som innebar först dans i 105 minuter. Programmet inför nästa show dissikerades och vi gick igenom vilka danser alla var med i. Det visade sig att Alva, Alva, Fabian och jag var med i de flesta. När läraren vår skrev upp initialerna blev det AL, AN, FO, TJ. Alan Fotj. Alan Fudge. Såhär lät det när vi gick igenom programmet.

Danslärare: "Ja, det var Alan Fudge på Antidote... vilka är med på Fragile"?

*Fyra personer räcker upp handen*

Danslärare: "Jaha, det var Alan Fudge där också...". Orkar inte... resultatet blev att jag ska vara med på nio av sexton danser vilket känns helt lagom. Sen på kvällen gick jag till Refill. Kom något sent, och väl där märkte jag att det var nedsläckt i hela kyrkan. Först trodde jag inte att det var någon där, men så hörde jag dunkande musik och så var det någon som såg mig och låste upp dörren så att jag kom in. Det visade sig att det var mörkerkurragömma på gång. Sen hade vi möte, och sen fika och häng på övervåningen. Kändes bra att vara där igen, var ju länge sen sist. (Det är nu det blir deep.) Tycker faktiskt att det är väldigt värt att gå till kyrkan, oavsett om man är kristen eller inte. Om inte för att man är nyfiken på tro så för gemenskapen och för att det faktiskt är kul att vara på ungdomssamlingarna! Är väldigt glad att jag har min tro, för det har hjälpt mig varje gång jag mått dåligt över olika saker, och har (tror jag) även gjort mig till en bättre, trevligare människa än vad jag förmodligen annars skulle varit. Det är i kristendomen jag har hämtat mina ideal liksom. Och dessutom har jag fått så många himla fina vänner genom kyrkan, och haft helt amazing upplevelser med dem. Kyrkan måste inte vara tråkig, för mig är det både trygghet och party party. Titta bara! Det här är så freaking kul!

 

We're the fucking animals

När man inser att man har tagit 50 bilder totalt med sin dator och att hälften av dem togs igår kväll. Så är det när man har ett amazing dance squad. Vi övade i en och en halv timme på Animals-koreografin. Och det blir freaking amazing, såklart. Även fast vi inte är sådär supertighta än, så syns det faktiskt att vi kommer bli det. Börjar tro att vi kan bli klara med dansen i tid till nästa show. Vore så kul att faktiskt få med en egen koreografi på en föreställning. Det har ju varit mitt mål under ganska lång tid nu, att få lite time to shine liksom. Att skapa något eget. Aaaah det är så spännande! Shit... Det bästa är ju förstås att processen är så rolig, skapandet av en dans tillsammans med sina kompisar. När det blir fel så skrattar man. När det blir rätt skrattar man också. Och sen helt plötsligt sitter det och då tänker man: Wow...? Och det är en fantastisk känsla.

 

 

Att dansa var förstås inte det enda vi gjorde...

 

 

Litet, litet smakprov av vad vi håller på med. Kan ju inte avslöja för mycket, men...

Älskade Dublin

Började toklängta tillbaka till Irland igår kväll, så för att kanalisera ångesten över att inte vara där gör jag en guide över mina favoritplatser i huvudstaden.

 

Restauranger

 

1. Chapter One. Bra och prisvärd restaurang med himmelskt god mat. Ligger precis bredvid en teater, därav namnet. Man kan beställa en pre-theatre-meny, då man får tre rätters-middag för bara 37,50 euro. Så värt, för all mat är uttänkt i minsta detalj och smakar helt otroligt. Rekommenderar chokladmoussen starkt.

 

 

2. Gallagher's Boxty House. Restaurang i Temple Bar som serverar den traditionella irländska rätten Boxty: en potatispannkaka. Den serveras ofta med någon fyllning, som till exempel skinka. Alltså är det som en slags raggmunk-crêpe. Asgott, och ett perfekt ställe att luncha på.

 

 

3. Beshoff's Fish'n Chips. På O'Connel Street - största shoppinggatan i princip. God mat, och deras mushy peas är så damn härlig. Jättemysigt att sitta och äta på övervåningen en höstkväll, och titta ut på alla människor som går ut och in ur affärer.

 

Caféer

 

1. Simon's place. Lokaliserad i St George's Arcade, vilket innebär utsikt över de många små butikerna och människorna som besöker dem. Tror bestämt att det är här de sitter och äter lunch i filmen "Once". Det är hur som helst ett perfekt ställe om man bara vill sitta ner med en kopp te och ett par scones (som förövrigt är fantastiska). Och det vill man ju.

 

 

2. Bewley's Oriental Café. Ligger på Grafton Street, och på vägen dit kan man ha turen att få se några av de många gatumusikanter som står där och spelar. Tillbaka till ämnet: gott fika/mat i en mysig miljö (kolla bara på de fantastiska glasfönstren). Den varma chokladen med grädde och marschmallows kan vara den godaste jag druckit. Och deras cupcakes är så söta! Och goda.

 

 

3. Butler's Chocolate Café. Som det låter - ett chokladcafé! I centrala Dublin. Deras varma vita choklad - mm... Och pralinerna! Skulle kunna åka tillbaka till Irland enbart för dem.

 

Affärer

 

1. Walton's. Musikaffär, med massa noter och instrument. Affären där de går in för att spela piano, i "Once" (ovan). Något som man kan få göra i verkligheten också.

 

 

2. Retro Shop. Hur snygga retrokläder som helst! Ej massproducerat om jag minns rätt, varje plagg finns i enbart ett exemplar. Om jag minns rätt. Värt ett besök i alla fall.

 

 

3. Tower Records. Blev "erbjuden" jobb där när jag hittade en film som ingen i personalen hittade. Liten anekdot bara. Hur som helst finns det musik och film för alla smaker, det är ett rent paradis.

 

Museum

 

1. Hugh Lane Gallery. Konstmuséum där det finns ett helt fantastiskt glasfönster av Harry Clarke. Undrar om jag minns rätt när jag säger att det var gratis inträde, vågar inte säga säkert. Men billigt och prisvärt var det.

 

 

2. National Wax Muséum. Inte alls lika påkostat som Madame Tussaud's, men lite roligt eftersom att det är mycket nationella kändisar som porträtterats. Lite epa, men rätt mysigt att gå en stund på.

 

 

3. City Hall. Väldigt pampigt, och har en mycket intressant historia.

 

Bonus: Trinity College (skönt att bara sitta och slappa där, och så är det ett av de få ställen där det finns lite grönska), och så ett filmtips - "Once" (om en gatumusikant och blomsterflicka som möts och spelar in några låtar tillsammans, musiken är wonderful).

 

 

 

We won't survive, we're sinking into the sand

Eftersom att jag inte skrivit så mycket om vad som hänt i mitt liv på sistone, så får det här bli ett sådant inlägg. I måndags dansade jag i kanske en och en halv timme, och var ju ganska slut efteråt. Igår hade vi först muntliga redovisningar i franska, sen muntliga redovisningar i engelska och sista lektionen var idrott då vi skulle springa intervaller. Åh! Vad kul när ens ben är döda tack vare mördardansen/vår koreografi till julshowen. Vet att jag låter jättenegativ nu, men måste betona att jag verkligen älskar att dansa trots att ens kropp får stå ut med lite vad som helst. Intervaller däremot. Älskar jag inte. Särskilt inte när man ska springa ute i spöregn. Som tur var fick vi sluta när vi var klara och då gick jag hem för att fixa mig i ordning inför kvällen. Som innebar en födelsedagsmiddag på Dinners med familjen. Blev enkelt men gott med hamburgare och citronmarängtårta för min del. Idag var en konstig dag. Första lektionen, det vill säga matten, blev avbruten av brandlarmet. Det var lite oklart om det brann på riktigt eller om det bara var en övning. Eftersom att vår lärare var helt lugn utgick jag ifrån att det bara var övning, men Axel som hade sprungit till skåpen för att hämta sin jacka (den är som ett barn för honom) hade tydligen sett massa rök där. Hur som helst fick hela skolan ta sig ut till gräsplanen och invänta besked. Vilket kom efter cirka tio minuter då alla redan hade hunnit frysa ihjäl. Det var bara en övning. Och den hade gått bra. Alla fick gå tillbaka in. Men... varför, varför lägga ner pengar på fake-rök under en brandövning?? Så onödigt liksom. På samhällskunskapen blev skyddsombuden kallade till ett möte, och då fick jag gå. Sen slutade vi, för svenskan var inställd. Rätt skönt, för nu kan jag sitta hemma, äta kakor och lyssna på Lana Del Rey's nya album.

 

On Wednesdays we wear black!

Måndagspepp

Fina berättelser från olika människors somrar. Taget från Sandra Beijers blogg Niotillfem. Första inlägget här. Andra här.

 

 

Så många fina hus! Visst, de kostar ett antal miljoner, men drömma kan man ju alltid... Länk här!

Bästa filmen! "Flowers in the attic". Första filmen av fyra, alla rekomenderas starkt (though jag bara har sett ettan, tvåan och lite av trean). Handlar om syskonen Dollanganger som efter sin pappas oväntade död flyttar hem till sin mormor tillsammans med sin mamma - i hopp om att få ta del av familjeförmögenheten. Något som mamma Corinne faktiskt får. De fyra syskonen däremot får en långt mer mardrömslik vistelse på Foxworth Hall. Och kommer den ens ta slut? Se filmen här!

 

The Kissing Pact. En jättefin, sexig (*wink wink*) Wattpad-historia.

 

D-d-dance, dance, dance until you get it right

Det finns nog inget som gör mig så glad som dansen! Dagen kan ha varit hur usel och tråkig och jobbig som helst, men när jag kommer till dansskolan på kvällen och träffar alla kompisar, bara släpper tankarna och fokuserar enbart på rörelserna och hur musklerna arbetar - då mår jag bra. Påminn mig om att aldrig, aldrig sluta dansa... Igår kväll var det lite annorlunda eftersom att det bara var vi i crewet där, och vi hade ingen lärare. Eller rättare sagt så var det jag som var läraren. Har ju gjort en koreografi, som jag först igår kväll prövade tillsammans med de andra. Och jag tror helt ärligt att det kommer bli totalt awesome. Ser nästan bra ut redan nu, ju! Med lite träning så...

 

 

Kvällen avslutades med ett par obligatoriska gruppfoton!

Real big plans and such bad thoughts

Det är höst nu! (No shit egentligen.) Har inte tänkt på det så mycket förrän nu, när jag plötsligt börjar längta efter chokladmacchiato och att bara ligga hemma och titta på film. Vilket är i princip det enda man kan göra, nu när det regnar så freaking mycket att det inte ens går att vara ute. Inte för att idrottslärarna bryr sig om det. Nej, istället skickar de ut oss att gå fem kilometer långa Hälsans Stig. Är fortfarande inte torr. Okej, jo det är jag (obviously, eftersom att vi gick stigen igår). Sen promenerade jag, Veronica och Amanda upp till Actic och tränade där i kanske två timmar. Är helt mörbultad nu. Gymma är inget för mig, jag är definitivt mer av en dansmänniska, men det är ändå kul att göra ibland. I morse blev jag sötsugen och bakade vaniljbollar på impuls. Hann med det eftersom att Samhäll har ett sånt underbart schema med sovmorgon till 9.50 på onsdagar. På lunchen satt vi och pratade skit (eller snarare drog ur varandra hemligheter om alla som gick förbi, inget taskigt såklart, sådana är vi inte, nä nä) och sen kom några teknikare och ställde frågor om dödsstraff till oss (någon enkät). Det blev såklart ganska svårt att höra våra svar eftersom vi pratade i mun på varandra. Som alltid. Tycker så synd om alla som inte går i SA1 på Vasa. Vi tycker att vi är jätteroliga, men alla andra tycker förmodligen att vi är jobbiga. Not that we care about it.

 

7 frågor

1. Om du fick bo i en tv-serie, vilken skulle det vara?

"Vikingshill". Både Charlie Gustafsson och Joel Lützow liksom.

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Ville bli världens bästa ballerina. Räckte förstås inte med bara ballerina, nä, jag var tvungen att bli världens bästa också.

3. Vilken är din favoritdoft?

Kokos-lip balm från The Body Shop. Alla gånger.

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Antagligen hemma hos någon jag tycker mycket om. Och som har bra humor och många vänner, så blir det som att ligga och titta på tv. Okej, inte riktigt då.

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Jag skulle först och främst leta upp de jag älskar mest och berätta för dem hur mycket de betyder för mig. Om jag var kär i någon skulle jag leta upp honom och kyssa honom, för vad har man att förlora liksom? Jag skulle gå på Liseberg. Eller Grönan. Med massa kompisar. För det är typ det roligaste jag vet.

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du hade varit av motsatta könet?

Hade troligen haft andra kompisar, antagligen inte gått på dans. Önskar att jag kunde säga att jag inte tror att något hade förändrats, men tror tyvärr att det hade det.

7. Vilket är ditt favoritverktyg?

What... konstig fråga? Men jag vet inte, kanske sandpapper? För att allt blir så lent när man sandpapprar det!

Måndagspepp

Sandra Beijer har skrivit ny krönika för Metro. Så bra, och fint! Älskar för övrigt alla hennes texter och bara väntar på att hon ska ge ut en andra bok. Läs krönikan här.

 

 

The Useless Web. Bara att klicka så kommer man till en helt värdelös sida, vilken som helst. Ganska kul att inte veta vad det är man ger sig in på.

 

 

Lina Arvidssons bok "Det borde finnas regler" filmatiseras! Den kommer på bio 23 oktober, funderar starkt på att använda mitt SF-presentkort på den. Trailern och mer information hittas här.

 

 

Till sist, något alldeles alldeles underbart roligt. R2D2 som skriker! Skrattade ihjäl mig åt det igår...

At least we'll both be numb

Igår fick jag en plötslig längtan till Paris. Det händer ibland. Allt oftare nu på sista tiden. Så eftersom att vi hade en väldigt lång lunch gick jag, Amanda och Fanny till Ica. När vi kom tillbaka till skolan mötte vi Marua och så gick alla fyra till Lidl. Jag köpte en croissant. Bara för att det känns så parisiskt.

 

 

 

Sen skrev jag det här på min handled, för har alldeles nyligen blivit helt kär i att skriva sådana här citat på mig själv. Funderar på att göra med en bildserie med det.