TildiMildi

NATTORIENTERING.

Igår kväll samlades typ hälften av alla tvåorna uppe vid Ekbacksbadet. Vi skulle nämligen nattorientera. Det satt nio röda reflex-kontroller uppe i skogen. De syntes dock inte alls om man inte lyste på dem med en ficklampa.

 

Jag sprang med Fanny, Linnéa och Amanda. Amanda hade en pannlampa som bländade folks ögon. Det tyckte jag var kul. Det var totalt kolsvart ute och jag hade lätt flippat ut om jag varit ensam. Som tur var hade jag dessa girls och dessutom en hel del andra som vi stötte på i skogen (obs, andra elever från skolan alltså, inte random främlingar).

 

Linnéa läste karta, jag sprang in i skogen och tog kontrollerna, Fanny och Amanda hade bäst ficklampor. Ett bra samarbete alltså. När Linnéa sa: "HÄR SKA DEN VARA" så kutade jag in bland granar och rötter och stenar (ramlade ner i ett hål vid ett tillfälle) och hoppades på att inte dö. En gång när jag klev på en stor sten vickade den upp och foten gled nästan in under. Näradödenupplevelse. Hur som helst, jag är sjukt stolt över oss eftersom vi tog alla kontroller och nu har jag minst E i orientering vad som än händer på orienteringsprovet nästa vecka.

HATLISTAN.

För att jag är lite allmänt småsur pga franskaprov, missad tandlänkartid (måste böta), orienteringstest nästa vecka och massa annat tråk. Då tänker jag att vi kan sammanfatta allt tråk fast med lite självdistans i den här hat-listan jag hittade hos Julia.

 

Min äckligaste mat: Escargots. Inte för att jag har smakat, men usch. Bara tanken på det.

Hatväder: Spöregn och råkall blåst. Regn för att det sabbar allt utomhusbaserat som är roligt. Typ en dag på Grönan, festival, skolavslutningar. Blåst för att det förstör frisyren.

Då tappar jag humöret helt och hållet: När någon ställer in planer i sista sekunden VIA SMS ELLER FACEBOOK, när någon är elak mot mina kompisar, när en lärare diskriminerar. Etc etc.

Sämsta musiken: Rap, hiphop. Extremt få låtar i dessa genres som jag egentligen gillar. Blir till och med irriterad om någon annan tycker att de är bra, för fattar verkligen inte. Aja, får försöka vara accepterande.

Värsta tiden på dygnet: Halv fyra på eftermiddagen. Brukar vara mitt i sista lektionen då och vill inget annat än att gå hem. När jag för en gångs skull är vaken vid fyra-fem på morgonen så är det inte heller en så kul tid. Liksom, gillar inte att vara den enda i huset som är vaken.

Mitt sämsta humör: Jag tycker ofta synd om mig själv och missar aldrig en chans att säga till mina vänner hur synd det är om mig. (Sanningen: det är inte synd om mig, däremot är det lite synd om mina vänner eftersom de får stå ut med mitt ständiga klagande.)

Sämsta grejen jag äger: Finns mycket. Till exempel fotohörn. Skulle köpa fotostickers men tog fel förpackning. Använder prick aldrig fotohörn så rätt onödigt köp.

Värsta personlighetsdragen: Människor som inte vågar bjuda på sig själva och därför tycker att de som bjuder på sig själva är konstiga. Hallå!? Det är okej att synas och höras ibland.

 

Gif härifrån.

POPCORNEN TRILLAR UR VÅRA MUNNAR OCH BILDAR ETT SPÅR EFTER OSS NÄR VI PROMENERAR MOT HORNSTULL.

DAGS FÖR RECENSION AV BÄSTA BOKEN JAG LÄST PÅ LÄNGE, PAY ATTENTION!

 

Det är alltså "Stanna" av Flora Wiström vi pratar om. Boken handlar om Ester som jobbar på antikvariat och egentligen inte hinner göra så mycket annat: det är det som är problemet. Hennes liv är ganska stillastående. Om det inte vore för bästa vännen Hanin, som får saker att hända, skulle tillvaron vara totalt outhärdlig. Men så en dag ser hon Honom, Eli. Han kommer in i butiken, köper en bok om Frida Kahlo och Ester kan inte sluta tänka på honom.

 

Så fint om vänskap, utenätter och Stockholm in general. Alltså, jag är väl rätt lättköpt, det räcker med att en författare namedroppar valfritt Stockholmsställe så älskar jag boken. Men helt ärligt - den här Stockholmsskildringen är så fin att jag började söka bostäder på Södermalm.

 

Det är också en historia om kärlek, och om att vara den som stannar hos den som blir lämnad.

 

Älskar karaktärerna också, alla från Ester själv till hennes kompisar till hennes familj, till Eli och hans familj. Shit alltså. Bara läs boken. Herregu.

HENKES O-EXISTERANDE MAN BUN.

Okej förlåt förlåt mitt namn är plåt, jag har faktiskt inte hunnit skriva något blogginlägg på flera dagar därför att jag har varit tvungen att: baka, skriva essä, städa, vika tvätt, handla, laga mat, gå på vernissage, ha möte, anordna aktivitet på Refill, plugga till prov, gå i skolan, äta, sova och ett visst antal andra saker. Det är såhär: plötsligt hade jag så mycket att göra att jag kände att jag inte ens hann gå på toa. Det är både skönt och jobbigt, skönt för att jag aldrig behöver ha tråkigt eller hinner fundera på sådant som jag inte vill fundera på, jobbigt för att jag inte hinner titta på tv-serier eller skriva blogginlägg. Men för att skriva om något trevligt. I fredags tog jag och hela ledarutbildningssquadet - Fanny, Linnéa, Sandra och Frida, en fika på Två Skator med Marie och Jennifer. Simply för att prata om vad vi ska göra med vår förening, när vi ska anordna vårt första disco, vad vi ska heta (det där sista kommer vi aldrig, aldrig i hela livet komma på - det bästa förslaget är fortfarande "Junis: Henkes o-existerande man bun") och så snackade vi massa skit etc etc. Som det ska vara.

 

VI GÅR PÅ VANDRING OCH PÅ BAL.

Idag drog klass SA2 (vi) ut på strövtåg. Halv tio samlades vi, nitton elever och tre lärare, vid Teknikbacken.

 

 

Det delades ut stormkök, kryddburkar och festisar till höger och vänster och sen började vi gå.

 

Ända tills vi nådde denna sjö. Det var alltså dags för mellanmål. Vi fick koka vatten i stormkök som vi tände med tändstål. Sen fick vi välja mellan att blanda i kaffe eller choklad.

 

Jag och Amanda tvingades välja kaffe eftersom chokladen inte räckte till oss. Okej, vi båda älskar kaffe i vanliga fall men det här var faktiskt vidrigt. Det kan bero på tre saker:

1. Vi hade inte mjölk i.

2. Det var allmänt dålig kvalitet på kaffet? Kanske?

3. Jag råkade hälla i ett kilo kaffeflakes i min kopp. Standard.

 

Ja, men skål på den då! Fast vi drack bara några klunkar sen bestämde vi oss för att mossan behövde vattnas. Med vårt kaffe.

 

Vi återsamlades. Några, host host Axel och Daniel, klättrade i träd. Sen fick vi gå vidare en och en i karavan med tio-femton meters mellanrum. Vi fick inte prata med varandra och syftet var nog att man skulle typ bli ett med naturen och känna lugnet, vilket inte gick särskilt bra för min del eftersom jag snabbt blir uttråkad när jag måste gå ensam och därför börjar prata för mig själv.

 

 

Väl framme vid Maxelmossen fick vi göra upp eld och woka grönsaker i muurikka. Vi hade även färdigkokta nudlar och färdigstekt kyckling med oss, och i kombinationen med sweet chili och soja blev det s-v-i-n-g-o-t-t.

 

Bordsskicket är inte så viktigt.

 

Efteråt ville vi ha korv så då täljde vi våra grillpinnar, och jag fotade Fanny i processen. Under högljudda protester från hennes sida.

 

Men hur som helst gick det bra. Förutom att Fanny och Amanda tappade sina korvar i elden och fick ta nya.

 

Klassens skratt-trio.

 

På vägen hem gick vi förbi de här höbalarna som såg ut som stora färgglada marshmallows. Jag bara shit tumblr måste fota, men så ville inte Fanny klättra upp på höbalarna så då fick hon fota när jag och Manda klättrade istället.

 

Nu fattar ni vad jag menar när jag säger att vi gick på bal. Definitionen av ordet kan ju variera. Ibland menar man en bal på slottet, andra gånger något så simpelt som en ensilagebal. I detta fall det sistnämnda.

20 FRÅGOR.

Alltså jag älskar listor. Så i princip varje gång jag hittar en lista på en blogg känner jag: ja! En ny lista! Let's do it! Så här kommer den senaste jag stötte på. Hittade på Sandra Beijers blogg, har dock redigerat lite.

 

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Hedvig eller Minou.

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

Kärlek utan sex, lätt. Tänker att man kan överleva utan sex men inte utan kärlek.

3. Har du bra självförtroende?

Relativt. Alltså på sätt och vis. Jag vet att jag duger som jag är och att jag är bra på många sätt. Jag vet att jag är fin. Å andra sidan är jag ofta rädd att andra människor inte ska tycka det. Kan ganska lätt gå fram och prata med människor jag inte känner såvida jag inte är intresserad av dem, nä då är det tvärstopp.

4. Nämn tre saker på din att göra-lista!

Baka tigerkaka. Koreografera Green Day-dans. Plugga till kemiprovet.

5. Beskriv ditt drömutseende!

Lana Del Rey. Mer beskrivning än så behövs egentligen inte, men typ det här, det här och det här.

6. Senaste personen du har kramat?

Kanske Amanda. I morse.

7. Har du kvar klädesplagg från när du var liten?

Tror att jag inte har så många. Men en vit kappa som jag hade när jag var fyra och var brudnäbb på min mammas och pappas bröllop.

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Sådär. Den känns inte helt hundra. Det är denna från Münster. Ska nog byta snart, på tiden ju.

9. Vad väljer du, godis eller chips?

Köper oftast godis, mest för att chips blir så kladdigt + en blir törstig av det. Men älskar chips mest av allt i världen, alla dagar i veckan. Chips är bäst. End of story.

10. Hur uppvaktar man dig?

Man pratar med mig som om man är intresserad av vad jag har att säga. Man smådrygar lite men visar också att man bryr sig. Plus, man får vara väldigt tydlig när man hintar om sina känslor, annars märker jag inte.

11. Har du rykten?

Tror att det är hyfsat känt att jag är smart. Och att jag kan dansa. Sen har flera av någon anledning fått för sig att jag kan sjunga, utan att ens ha hört mig sjunga, vilket inte är sant.

12. Din absolut sämsta egenskap?

Jag tänker för mycket. Om man bara känner efter så kan man alltid hitta en anledning till att må dåligt. Det leder ju till att jag klagar mycket och blir dålig på att lyssna på och känna av hur andra mår.

13. Din bästa egenskap?

Jag har ett stort hjärta, finns plats för hur många som helst där.

14. Kan man vara vän med sitt ex?

Jag personligen vill helst vara ifrån personen tills jag är säker på att jag har kommit över denne. Efter det kan jag vara vän, mer eller mindre, med honom. Men jag antar att alla fungerar olika.

15. Har du kysst en kompis?

If you mean like french kissing, then no. Men kindpussar, ja.

16. Hade du kunnat ha ett distansförhållande?

Tvek på den. Min ekonomi tillåter inte riktigt det. Skulle klara max två timmars tågresa som avstånd.

17. Hur lång är du?

En och sjuttiotre komma fem. Ungefär.

18. En vacker person?

Han.

19. Ett boktips?

"Välkommen till den här världen" av Amanda Svensson.

20. Bäst just nu?

Att OLW har lanserat två nya chipssmaker varav en är KANTARELLTOAST. Shitamagawd.

 

Bildkälla.

LEDARUTBILDNING + KULTURNATTEN.

Återigen ett inlägg om något jag gjorde utav ren spontanitet. I tisdags anmälde jag mig nämligen näst intill impulsivt till en ledarutbildning i Västerås. Det hade även Fanny, Linnéa, Frida och Sandra gjort. Därför blev det ett riktigt drömmigt squad som satte sig på tåget klockan 08.00 i lördags (olagligt tidigt enligt mig).

 

Sandra och Frida åt "svettiga" ostmackor till frukost, konduktören var tjurig (kanske morgontrött han också, sur för att han inte fick sin skönhetssömn, idk).

 

Trötta men glada ändå.

 

Ledaren på utbildningen som skulle hämta oss vid stationen trodde att vi skulle komma med nio-tåget, men eftersom hennes chef hade bokat in oss på åtta-tåget fick vi stå och vänta på någon som aldrig kom.

 

Eller ja, efter en stund ringde vi, och då redde allt upp sig, max en kvart senare blev vi hämtade. I en femsitsig bil.

 

Vilket ledde till det här. Notera att det är noll millimeter mellan mitt huvud och taket.

 

En finfin överraskning vi fick när vi kom fram till Scandic (där vi både skulle utbildas och sova): frukostbuffé!

 

Shit, vad man njöt. Frallor med ost och marmelad, kaffe, äggröra, köttbullar, smoothieshots, pannkakor med grädde och strössel.

 

Sandra och Frida tittade på olika filmklipp och bilder och asgarvade och vi andra asgarvade åt deras asgarv.

 

Sen gick vi ut för att ta luft. En stund senare samlades vi i ett konferensrum för att börja utbildningen. Förutom vi fem från Arboga var det tre från Fagersta och en från Västerås (om jag minns rätt).

 

Efter lite föreläsning och lek och chokladätande fick vi lunch. Ett köttalternativ (kycklinggryta) och ett fiskalternativ (om det var torsk i räksås?). Klart man tog av båda.

 

Vi föråt oss verkligen under det här dygnet.

 

En hiss-selfie medan vi åkte upp till våra rum på fjärde våningen.

 

Utsikt från Sandras och Fridas rum. Aa, det var fint på kvällen i alla fall.

 

Ja, det här var mitt dubbelrum som jag delade med absolut ingen alls.

 

Vi hade ett till föreläsningspass och sen åt vi fika. Det var bara att lassa på olika tårt- och pajbitar från ett bord. Vilket kanske vi behövde eftersom vi bara en kort stund senare fortsatte utbildningen.

 

Vid fem hade vi en timmes rast då jag, Fanny och Linnéa tog en simtur i poolen + bastade. Rödflammig rygg, check. Så blev det middag. Vi åt kycklingfiléer och kummel. Mhmm. Och fangirlade lite över ett bandylag som åt samtidigt som oss.

 

Sen spelade vi Jeopardy. Ni kan ju gissa vilket lag jag och Frida var med i. Ledtråd: det är inte lag 1 eller 2. Varje lag skulle ha ett ljud som man skulle göra när man visste svaret. Vi valde att skrika "HENKE"! Och det funkade ju bra.

 

Sandra och Frida klottrade lite.

 

Vid halv nio åkte vi upp till våra rum för att göra oss i ordning.

 

Vi skulle nämligen ut och röja. (OBS: man kan definiera "röja" på olika sätt.)

 

Vi drog till Coop för Sandra och Frida skulle köpa Redbull och chips.

 

Det var alltid någon som ville gå över vägen trots att det var rött, och det var alltid Frida som räddade oss från att dö. Typ.

 

Utanför Coop hittade vi en hare. Som inte syntes på bild.

 

Vi gick lite vilse men tillslut hittade vi in till stan.

 

Det var jättemycket folk ute och massa människor var utklädda. Vi fattade först inte varför men sen insåg vi att det var Kulturnatten. Kul ju.

 

Drog en Donken. Och snapchattade varandra.

 

Utanför Skrapan var det en konsert där vi hängde rätt mycket bc trevligt band och trevlig publik...

 

Vid elva var allt kallt och inte så kul längre så då gick vi tillbaka till hotellet. Frida lärde mig olika bilmärken och så fort det åkte en bil långt borta och hon sa "DET HÄR SKA DU SE HÄRIFRÅN" så var det en Renault Clio.

 

Sandra bar in mitt täcke och min kudde till deras rum och så sov jag där. Lite roligt när jag klev ut i korridoren nästa morgon med rufsigt hår, insvept i ett täcke och gick in på mitt eget rum igen. (OBS: det var folk i korridoren som såg. Och stirrade. Antar att det såg rätt fel ut.) Fanny får symbolisera allas känslor dagen efter.

 

Och så skulle vi utbilda oss också. Men tack vare en fikapaus (wienerbröd, mhmm), lunch (lasagne + kladdkaka) och lite choklad under föreläsningen tog vi oss igenom det och fick våra intyg.

 

Och så drog en Espresso House, kommenterade folk som gick förbi, Frida ströp Sandra lite vänskapligt så att det lät som att hon skulle spy, jag shoppade loss (skulle inte spenderat några pengar alls egentligen, men la ut 700-800 kr). Vårt tåg blev stoppat på stationen av polisen och vi fick vänta i femtio min innan vi tillslut kunde åka hem. Var tröttare än tröttast men det var det värt.

SOMMARENS (KANSKE) SISTA GLASS.

För inte så länge sen skrev jag till Ellen och sa att vi borde gå ut och äta glass någon dag, simply bc glass är gott. Och i fredags frågade hon om vi skulle ta den där fikan, vilket jag ju såklart nappade på.

 

Det blev Två Skator. Jag tog två skopor glass, smakerna tiramisu och blodapelsin. Mhmm. Vi valde att sitta ute eftersom det faktiskt var någorlunda varmt ute. Vem vet hur länge det kommer fortsätta vara så liksom? Det här var kanske sommarens sista glass, då passade man på att njuta av den.

 

Ellen tog något som såg ut som blåbärspaj. Vi åt och pratade tills vi inte orkade sitta stilla längre, då gick vi till Bergmansparken och gungade.

 

Och tittade på massa Youtube-nostalgi (Malvin Studios typ). Efter ett par timmar totalt var jag tvungen att dra till dansen och efter det tog jag en chips + cider-kväll, för jag var svintrött.

ÅTTA FINFINA TIPS.

Det var länge sen jag gjorde någon lista. Det var också längesen jag gjorde en måndagspepp, helt enkelt för att jag har slutat med det. Men listor kan jag inte tröttna på, så här kommer en lista med sånt jag förmodligen skulle tipsat om på måndagspeppen om jag hade fortsatt med den.

 

1. Först: ett bra om än något gammalt inlägg från Flora Wiströms blogg. (Fotot taget därifrån.) Läs här om en fredag på Popaganda.

 

2. Okej, antar att ni redan har lyssnat på denna låt men jag fullkomligen älskar den, så lyssna på den igen för att göra er dag lite bättre.

 

3. Ett annat bra inlägg på bloggen Kaffeblask. Massa fina mobilanteckningar.

 

4. Superfina foton tagna av Olivia Bee. (Bilden tagen från webbsidan.)

 

5. Ett Youtube-klipp med helt sjuka vattenrutchkanor.

 

6. Den här sjuka lägenheten i Gamla Stan som är till salu nu. Ni har säkert redan sett, men ändå, shit alltså!

 

7. Första kapitlet ur Sandra Beijers bok "Allt som blir kvar". Sjukt fint.

 

8. Håkans nya album "Du Gamla, Du Fria". Särskilt låten "Du Fria". Magic.

ROOFTOP FIKA.

De bästa grejerna som händer är kanske de man gör rent spontant. Som igår när jag precis hade slutat skolan vid tre och skulle hem efter en annars rätt pissig dag (ursäkta språket, men nah, har haft bättre skoldagar), och mötte Hanna i korridoren. Vi pratade lite kort och sen sa hon att hon och Linnea hade funderat på en fika eller liknande, och så frågade hon om jag ville hänga på. Det ville jag. Linnea föreslog picnic, men hade inte något riktigt förslag på var den skulle vara. Det hade däremot Hanna.

 

Nämligen hennes garagetak. Vi gjorde i ordning dubbelmackor med ost och rabarbermarmelad och tog med oss ett par flaskor äppelmust också. Lyxigt värre?

 

Och så satt vi och pratade framtidsplaner på svengelska (we were speaking swenglish all the time) och njöt av det soliga vädret. Seriöst, kan inte minnas att vi har haft det såhär varmt i september under min livstid!?

 

En selfie på det. Sen gick jag hem och stekte plättar till min familj.

HEJ FRÅN DANS-SQUADET.

Vi säger hej, vi onsdagsdansare som är lite ambitiösa och vill göra massa egna "coola" (host host, ibland ganska dåliga) koreografier som vi sedan visar upp på föreställningarna. Om vi får för vår lärare.

 

Alla var fruktansvärt trötta men dansade ett tag ändå innan vi tog söta bilder.

 

"Vi måste ta en ful bild"!

 

Tittut! Notera Bellas snygga glasögon.

 

Spexar lite. Bella och Amanda bände isär mina ben i stretch- och vighetssyfte och jag höll på att dö för det gjorde ont.

 

Vi övade en lång stund på både Green Day-dansen och Crazy In Love. Den sistnämnda blir faktiskt jättefin, men vi önskar lite att vi vore fyra i den pga. ett moment där man ska dansa två och två. Hm. Får se hur vi löser det. Jaja, det var lägesrapport från danssquadet. Vi hörs!

SOLIGT.

Idag är det strålande sol i staden. Vi har lunchrast och satt ute och njöt av vädret i cirka femton minuter innan en geting kom och attackerade var och en av oss i tur och ordning. När jag kom in hade jag blivit lite solbränd över nyckelbenen. Kan inte september få vara såhär alltid, alltid, alla år?

 

Lovar att uppdatera ordentligt snart.

COTTON CANDY AND BUMBLEBEES.

Okej, såhär fungerar jag:

jag blir sur för att mitt vsco cam-konto inte gör som jag vill. För att jag av någon outgrundlig anledning inte kan lägga ut bilder på min public profile, utan bara på min privata. För att min private profile har en svart bakgrund och är ful. För att jag inte fattar alls hur jag ska göra för att mitt konto ska se ut som jag vill. För att det inte finns någon vettig instruktion på vsco's hemsida.

Det jag gör för att lösa detta problem:

jag skapar en egen fotowebbsida i protest. Och den har potential att bli helt awesome, om jag får lov att ha lite hybris.

 

Ni hittar sidan här. Vill tipsa om att det är superlätt att skapa en egen webbsida såhär. Gå bara in på jimdo.com och registrera dig alldeles gratis!

JAG TRODDE ATT JAG SKULLE NYKTRA TILL OM JAG FICK SITTA I ETT BIBLIOTEK.

Dags för bokrecension igen! Den andra på ganska kort tid. Boken jag ska rekommendera är en riktig klassiker, nämligen Den Store Gatsby av F. Scott Fitzgerald.

 

Utan att avslöja för mycket ska jag bara säga att boken är berättat ur den unge Nick Carraway:s perspektiv. Carraway har nyligen flyttat till West Egg på Long Island. Huset bredvid är i det närmaste ett palats och varje kväll är det stor fest där ända in på småtimmarna. Ingen av gästerna tycks dock veta något om värden, inte var han kommer ifrån, hur han fick sina pengar, eller ens vem han är.

 

Vid samma tid besöker Carraway sin vackra och charmerande syssling Daisy som bor i East Egg. Hon är till synes rikt och lyckligt gift, men under ytan döljer sig mörka hemligheter som Carraway aldrig någonsin skulle anat.

 

Det är en historia som till en början kan tyckas bara handla om fest och att leva livet, men den har ett djup som chockerar när man upptäcker det. Shit, jag blev totalt knockad. Läs boken, den är kort och har ett fantastiskt språk. Sen ser ni filmatiseringen med Leonardo DiCaprio.