TildiMildi

ALDRIG ÄR KVÄLLAR SÅ VACKRA SOM NÄR MAN ÄR UTE PÅ CYKELTUR.

Vi var ju självklart rätt trötta på torsdagen efter våra strapatser i Hamburg dagen innan. Men det var fint väder och jag och Doro bestämde oss för att åka till Allwetter Zoo och promenera lite där.

 

Vi såg svartbjörn.

 

Och kameler som demonstrativt vände baken mot besökarna. "Talk to my ass".

 

En lurvig åsna. Tror det var en Poitou-åsna, men är inte säker. Man kunde i alla fall inte låta bli att klappa den.

 

De här marsvinen bodde i en miniatyrvariant av Prinzipalmarkt. Fint ändå.

 

Det fanns en noshörningsbebis. Seriöst, finns det något gulligare än djurungar?

 

Elefanter.

 

En till elefant som såg ut som om den skrattade åt något.

 

Pelikaner i en damm. Har aldrig tänkt på det förut, men pelikaner avbildas ju med väldigt djup näbb trots att den är rätt smal egentligen.

 

Fast när jag såg de dricka vatten förstod jag varför. Näbben bara töjdes ut flera decimeter!?

 

Giraff som räcker ut tungan, även om det knappt syns här.

 

Vi åt lite pommes och chicken nuggets (jag) alt currywurst (Doro) och sen fortsatte vi vidare till aporna. Här en gorilla.

 

Vi nådde sälbassängen i slutet av en av showerna, men han se dem hoppa lite i alla fall. Tkr sälar är rätt coola, särskilt de med lite attityd.

 

Efter showen gick vi in i en byggnad där växthuseffekten var ett faktum.

 

Där bodde det uttrar!

 

Och orangutanger.

 

När vi kom ut började pingvinmarschen, i vilken pingvinerna går från sitt hem i ena änden av djurparken till ett annat i andra änden. Så orimligt gulligt med pingviner som springer i en klunga. Ja, sen kände vi oss klara med djurparken och åkte tillbaka hem.

 

På kvällen cyklade vi ut till Ninfly, en studsmattehall. Där skaffade jag mig några ordentliga blåmärken och vi lärde oss göra backflips (mycket stolt över detta). Fotade dock inte av uppenbara skäl.

 

Och så cyklade vi hemåt igen. Tror bestämt att sommarkvällar upplevs allra bäst om man cyklar över broar, genom tunnlar och längs med fält. När jag tänker efter så inkluderar några av mina allra finaste och starkaste sommarminnen en cykeltur på kvällen. Det är något med fartvinden i ansiktet och solens strålar som spelar över en som gör att ögonblicket etsar sig fast i ens minne och stannar där för alltid.

13 augusti 2017 18:45 | Life |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas