TildiMildi

ENGELSKA BOKHANDLAR, MOULES FRITES OCH EN TRÖJA I CHENILLE.

Nu kommer sista inlägget om Bryssel, prepare yourself.

 

Det var vår sista heldag i staden så vi hade inga aktiviteter inplanerade under förmiddagen. Jag och Jennifer tog således en låååång sovmorgon och sen gick vi ut en vända på stan. Första stoppet blev Sterling Books som sålde massa böcker på engelska. Vi hittade till exempel den här riviga varianten av Romeo och Julia.

 

Tyckte den här titeln också var rätt bra. Dock köpte jag ingen bok ur den här serien, men däremot en bok av Emery Lord. Lägger upp en recension så fort jag har läst ut den.

 

Vi fortsatte vidare till några andra affärer. Jag köpte den här tröjan inne på Pull & Bear, mot bättre vetande. Men den var det cirka finaste plagg jag hade sett och dessutom har jag otroligt svårt att motstå tröjor i chenille.

 

Sen tog vi en lätt lunch på Donken. Och jag vet, egentligen borde man äta på något mer genuint ställe när man är utomlands. Men jag ursäktar mig återigen med att Belgien faktiskt är kända för sina pommes frites.

 

Sen mötte vi upp de andra för att åka lite tunnelbana. Fast vi lyckades åka åt fel håll först. (Surprise.) Jenny försökte fråga Daniel vad han och de andra killarna hade haft för sig under förmiddagen. Hon: "Vad har ni gjort"? Daniel: "Sjupp". Jaha.

 

Tillslut hittade vi rätt. Vi skulle på möte hos Mental Health Europe. Det var en helt okej-intressant föreläsning, men hon som höll i det var tyvärr lite oengagerad. Innan mötet såg vi en diskplockare som jobbade i husets restaurang. Någon kommenterade det. Bostedt: "Men han kanske är vd för något nationellt företag på fritiden"! Vem vet? Allt är möjligt.

 

Efter mötet splittrades gruppen lite, killarna åkte hem och vi tjejer satte oss på Donken en stund först.

 

Och ja, det var väl ungefär det sista jag såg av klassen. På kvällen gick jag och Jennifer ut själva på stan för att (bättre sent än aldrig) testa Belgiens nationalrätt - moules frites.

 

Varsågod för en av de typ tre bilder som finns på mig i min kamerarulle. (Fotocred till Jennifer.) Vi lyckades gå lite fel och hamnade på en gata full med turistfällor där massa inkastare försökte få oss att äta på just deras restauranger.

 

Det hela slutade med att vi hamnade på ett annat ställe som också var mer eller mindre turistfälleaktigt, med undantaget för att de bara pratade franska och av någon okänd anledning inte tog kort (hade uppskattat om vi hade fått veta det innan vi beställde maten). Jennifer gav tumme ner åt musslorna medan jag gav tumme upp, så hon fick alla pommes frites för att det skulle jämna ut sig i alla fall lite. Det var hur som helst ändå ett ganska fint avslut på en väldigt fin resa. Kärlek till alla som var med och gjorde det så bra!

12 oktober 2017 19:02 | Life |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas