TildiMildi

JAG VILL BARA LIGGA OCH LYSSNA TILL VATTNET SOM KLUCKAR MOT KLIPPORNA.

För en gångs skull gör jag roliga saker i snabbare takt än jag hinner berätta om dem här på bloggen. Får jobba en del nu för att komma ikapp. Det är nu mindre än en vecka kvar tills jag tar studenten! Jag. Fattar. Inte. Hur som helst tänkte jag att vi skulle ta en liten titt på hur det såg ut den första helgen i maj då jag åkte en sväng till Stockholm.

 

Vi tog tåget dit och på vägen ner till båtkajen passade vi förstås på att vara lite (väldigt) turistiga och titta förbi Kungsträdgården där körsbärsträden stod i full blom.

 

Har faktiskt aldrig åkt hit under körsbärsblomstiden förut så nu kan jag checka av det från min Bucket List. (Inte för att det egentligen stod med där.)

 

Över till det som var huvudmålet med resan. Vi gick ner till Nybrokajen och hoppade på M/S Gustafsberg VII som skulle ta oss med på en åktur.

 

Det var en nittio minuter lång färd genom Skurusundet och Baggenstäkets passager och jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte blev avundsjuk på de människor som bodde i de vackra husen intill kanalerna.

 

Tillslut nådde vi vårt mål: Artipelag! Just nu har de utställningen Bloomsbury Spirit om just Bloomsburygruppen som inkluderade bl.a Virginia Woolf och Vanessa Bell. Utav alla medlemmar i gruppen är det väl Woolf som intresserar mig mest (planerar att läsa Mot Fyren så fort den kommer ut i nyutgåva). Även om jag inte var jätteförtjust i de konstverk som gruppens medlemmar skapade så verkar gruppen i sig ha varit väldigt nytänkande.

 

När vi kände oss nöjda med utställningen gick vi upp på en takterass där vi både såg bikupor och ett nygift brudpar.

 

Skärgårdsdagen avslutades med fika på klipphällarna. Det var så skönt att bara lägga sig där i solen och njuta av vågskvalpet och den friska doften av hav. Och ja, sen åkte vi hem!

10 juni 2018 11:16 | Life |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas