TildiMildi

Kategori: Musik

I'D RATHER HAVE THIS EMPTY SEAT BY MY SIDE.

Älskar ju bandet Weathers som ni kanske vet, och för inte särskilt länge sen släppte de äntligen, äntligen lite nytt material. Här är en av låtarna, "The Night Is Calling". Som vanligt stort plus för Cameron Boyers hår och klädstil.

 

EVERYTHING ADDICTIVE EVENTUALLY KILLS YOU.

Nu går vi äntligen in i april och det börjar kännas att det är vår. Känns också väldigt mycket att det bara är ca två månader kvar av gymnasiet för min del och sen är det tack och adjöss och ses aldrig mer igen. Sorgligt. Piggar upp allt med en spellista:

 

 

LAUGH WHEN I'M NOT SUPPOSED TO, BUT I'LL NEVER LEAVE YOU.

En artist jag nyligen upptäckt (eller ok, jag blev typ tipsad om honom av Amanda) är Shane Niemi. Än så länge har han inte så många låtar men sett till hans sångröst, dans, och knäppa men fina musikvideos verkar det lovande. Här är videon till hans näst senaste låt "Losers"!

 

YOU ALMOST SMILED BUT IT WAS NOT ENOUGH.

Första inlägget här sen jag kom hem från Kenya. Detta är dessutom publicerat i realtid!? Jag har en drös med bilder från resan som ni snart ska få se, men tills dess får ni månadens spellista. Något sent, men ändå.

 

 

THERE WILL BE NO MIRACLES HERE.

Ny månad och ny spellista! Det här är låtarna som förmodligen kommer bli mitt soundtrack i Kenya. Eller ja, på dit- och hemresan i alla fall. Vet inte hur mycket tid jag kommer ha till att lyssna på musik därnere. Kanske inte ens kommer bry mig om att göra det? Vad vet jag. Om exakt två veckor är jag där. Det kommer vara min första kväll i landet och jag kommer förmodligen vara helt slut i både huvudet och kroppen efter att ha varit på resande fot i ett dygn. Men det kommer kännas bra. Hoppas och tror jag.

 

 

I JUST WANNA SEE YOU HAPPY.

Är det något jag älskar av hela mitt hjärta så är det indie. Både när det gäller kläder, filmer, böcker... och såklart musik. Här kommer ett litet guldkorn jag snubblade över på Youtube nu ikväll:

 

STORMS ARE ALWAYS NAMED AFTER PEOPLE.

Detta är det första blogginlägg jag skriver i år, och vad passar väl bättre än att inleda 2018 med en alldeles fresh spellista? Ungefär samma typ av blandning av musikstilar, men nya låtar.

 

 

AND ALL I LOVED, I LOVED ALONE.

Månadens spellista är här! Det är, något förvånande kanske, absolut noll jullåtar på den men jag tänker att man överdoserar julmusik genom hela december ändå.

 

 

WE CAN GO TO THE CHATEAU MARMONT AND DANCE IN THE HOTEL ROOM.

Varsågod för fin musikvideo. Så här beskrivs den på Imdb:

"Two lovers escape to Mexico City on a surreal adventure, where they discover the romance of the city, crash a wedding in an opulent mansion and turn the party upside down, which culminates in a secret underground disco".

Visst låter det drömmigt? Är för övrigt kär i Dacre Montgomery, nu vet ni.

 

LIGHTS GO DOWN.

En av de absolut finaste låtarna jag vet är "Wings" med Birdy. Känner så himla mycket varje gång jag hör den, särskilt refrängen är helt hjärtslitande. Tycker också att musikvideon är bra, lite märklig men magisk.

 

WHEREVER THIS MIGHT TAKE US.

November är National Novel Writing Month. Hittills har jag skrivit prick noll ord, men planerar att ändra på det. Då behöver man förstås ett skrivarsoundtrack, och det här blir mitt!